Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Επιθέσεις αδέσποτων σκύλων στο κέντρο της Άρτας


Σ.σ. Η κατάσταση είναι τραγική εκτός από την πόλη και στα χωριά της Άρτας καθώς παντού υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά.... Μικρά παιδιά ούτε καν σχολείο δεν μπορούν να πάνε μόνα τους και μεγάλοι άνθρωποι φοβούνται να περπατήσουν σε δημόσιους δρόμους.
Πηγή: artinews.gr
Δεν πέρασαν ούτε δύο εβδομάδες από τις θριαμβευτικές ανακοινώσεις του Δήμου Αρταίων, σχετικά με τα αποτελέσματα του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων, που υλοποιεί ο Δήμος Αρταίων  και δύο νέα περιστατικά ήρθαν να υπενθυμίσουν ότι η πραγματικότητα διαφέρει από τις επικοινωνιακές ασκήσεις επί χάρτου.


Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής τόνιζε τότε «Μια θετική έκβαση που έχει επιτευχθεί μέσα από τις ενέργειες του προγράμματος, αφορά στο πρόβλημα με τις αγέλες των αδέσποτων άγριων σκύλων, που επιτίθεντο σε περαστικούς. Με την εφαρμογή του προγράμματος ελαχιστοποιήθηκε η παρουσία αγελών αδέσποτων σκύλων στην πόλη Άρτας, φαινόμενο το οποίο προκαλούσε έντονη ανησυχία στους δημότες… Ως αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, οι σκύλοι σκόρπισαν και οι αγέλες που σκορπούσαν φόβο στους περαστικούς διαλύθηκαν».

Η πραγματικότητα όμως έχει ως εξής. Την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015, στις 7:30 το πρωί, μια 65χρονη γυναίκα δέχθηκε την επίθεση αγέλης σκύλων στο κέντρο της Άρτας, στην πλατεία Νικ. Σκουφά, λίγα μόλις μέτρα από το βυζαντινό μνημείο της Παρηγορήτισσας, κοντά σε τρία σχολεία και σε παρακείμενο δημοτικό παιδότοπο. Η  άτυχη γυναίκα υπέστη πολλαπλά τραύματα από δαγκώματα και γρατσουνίσματα, στα χέρια, τα πόδια, τους γλουτούς και κατόρθωσε να διαφύγει, με ξεσκισμένα ρούχα, από τη μανία των αδέσποτων σκύλων, χάρη στην επέμβαση περαστικών. Η γυναίκα, εμφανώς σοκαρισμένη, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και της χορηγήθηκε αντιλυσσικός ορός.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, την Παρασκευή 22 Μαΐου και στο ίδιο σημείο της πόλης, η ίδια, προφανώς ,αγέλη αδέσποτων σκύλων επιτέθηκε σε διερχόμενο συμπολίτη, ο οποίος κατόρθωσε να αμυνθεί και να ξεφύγει από τα σαγόνια τους, χωρίς να υποστεί τραυματισμούς.

Τα δύο νέα περιστατικά επιθέσεων επιτείνουν την ανησυχία των πολιτών της Άρτας, καθώς όπως όλα δείχνουν, οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δημοφιλεις αναρτήσεις